11/13/2019 - چهارشنبه 22 آبان 1398
Search

معرفی سبزیجات: ترخون
 
 

نام رایج: ترخون

نام علمی:Artemisia dracunculus

نام خانواده:Compositeae

ترخون که آن را تلخان نیز می گویند از سبزیجات فصل خنک و دائمی است. برگهای آن بلند ،باریک ، معطر و به رنگ سبز تیره بوده و به عنوان یکی از سبزیجات معطر در انواع غذاها و ترشیها استفاده میشود .

ازدیاد این سبزی از طریق ریشه بوده و اوایل بهار ریشه ها را از زمین خارج میکنند و هر قسمت را روی ردیف به فواصل معین 30 سانتیمتر میکارند سپس به مقدار کافی آبیاری انجام میشود و بعد از یک تا پنج ماه محصول برداشت میشود. لازم بذکر است که نوعی ترخون به نام ترخون روسی مقدار زیادی بذر تولید می کند و برای تکثیر آن از بذر استفاده می کنند.

بعد از سال سوم محصولدهی کاهش می یابد،بنابراین ریشه ها را باید از خاک خارج کرده و پس از جدا نمودن ریشه های فرسوده مجددا" طبق روش بالا کاشته میشود .

ترخون در خاکهای مناسب، نیمه سنگین و غنی از مواد آلی و معدنی به خوبی رشد کرده و محصول مرغوبی خواهد داشت.

آبیاری این سبزی به صورت مداوم و روزانه انجام میگیرد .


تعداد مشاهده: 1499
1390/12/2
بازگشت
rating
  نظرات


حق انتشار اطلاعات براي منطقه 8 شهرداري تهران محفوظ است 1389   
To Top